Diş Hassasiyeti

Diş hassasiyeti nedir


Diş hassasiyeti olan insanlar, dondurma yemek veya sıcak bir içecek tüketmek gibi sıradan aktiviteler yaparken, geçici de olsa, zayıflatıcı acıya katlanırlar. Şiddetli vakalardaki kemiren ağrı, hayatı önemli ölçüde değiştirir. Başarılı diş hassasiyeti tedavisi için, diş seğirmelerinin altında yatan nedenin bilinmesi gerekir. Ve çoğu durumda, soğuk, tatlı ve ekşi yiyeceklerle karşılaşıldığında akla ağrı sinyali gönderen aşınmış diş minesidir, bazen soğuk hava bile ağrıyı tetikleyebilir. Ancak, sadece profesyonel olarak kalifiye bir kişinin söyleyebileceği bir takım nedenler de hassasiyete neden olabilir.

Burada, rahatsızlık veren hassasiyet ağrısına yol açan bir dizi nedeni tartışıyoruz.

Diş Etlerinin Çekilmesi


Diş etleri doğal olarak yıllar geçtikçe küçülür ve sorun kırklı yaşlarındaki insanlarda yaygındır. Aşınma ve yıpranma, diş etlerini dişlerden uzaklaştırarak, mine olarak bilinen dış kaplamadan yoksun ve sinir uçları açısından zengin olan altta yatan diş dişlerini ortaya çıkarır. Bu sonlar yiyecekle karşılaştığında, beyne yüksek ağrı sinyali gönderir. Diş etlerinizin çekildiğini fark ederseniz ve hassasiyet yaşarsanız, o zaman sorunun nedeni olabilir. Diş etlerinin çekilmesi için evde tedavi yoktur, ancak sağlıklı ağız hijyeni alışkanlıklarını sürdürmek sorunu uzak tutmaya yardımcı olabilir.

Aşınan Emaye


Asitlik, kötü ağız hijyeni, plak ve diş sıkmak mineye ciddi şekilde zarar verebilir ve bir kez kuruduktan sonra doğal olarak iyileşemez. Bununla birlikte, bu özel sınıf diş macunu, diş minesini güçlendiren ve ağrıya neden olan sinir uçlarını kaplayan bileşenlere sahip olduğundan, evde diş hassasiyeti tedavisine yardımcı olan reçetesiz olarak satın alınabilir.

Kaynak ; https://www.saglikguncel.com/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çürük Diş Tedavisi Nasıl Yapılır

Dişin Çürümesini Hızlandıran Etkenler

Çene Ameliyatı Sonrası Daha Hızlı İyileşmenize Yardımcı Olacak 5 İpucu