Diş Beyazlatma Hizmetlerini Seçmeden Önce Sorulması Gereken En Önemli Sorular

Beyaz dişlerini kim sevmez? Bununla birlikte, birkaç kez fırçalamanıza ve dişlere azami özen göstermenize rağmen, dişlerinizin renginin değiştiği zamanlar vardır. Diş beyazlatma hizmetleri, dişlerin orijinal rengine dönmesini sağlamanın kozmetik bir yolu olarak başlatılmıştır. Bu hizmetler için diş hekiminize kaydolmadan önce, tüm sorularınızın yanıtlandığından ve neye bulaştığınızı bildiğinizden emin olun. Burada, bunun sizin için bir anlam ifade edip etmediğini anlamak için gerekli olarak işaretlenmiş tüm soruların üzerinden geçeceğiz.

Renk solması ile neyi kastediyorsunuz?
Çoğu zaman renk değişikliği tanımımız diş hekimi tarafından verilen tanımla bağlantılı değildir. Bu nedenle, başka bir şey sormadan önce, renk değişikliğinin ne anlama geldiğini ve diş beyazlatmanın sorunu çözmeye nasıl yardımcı olabileceğini anlamanız gerekir.

Dişlerinizin rengi sarı ise diş beyazlatma sizin için mükemmel bir hizmettir. Aşırı tütün dozundan dolayı lekelenmiş dişleriniz varsa veya dişleriniz kararmışsa beyazlatma tedavisi size uygun olmayabilir. Yine de bu tedaviyi tercih etmek istiyorsanız, tütün çiğnemeyi bıraktığınızdan emin olmalısınız. Tedaviyi seçmeden önce dişlerinizdeki renk değişikliğinin altında yatan neden ele alınmalıdır.

Bu Tedavi Ne Kadar Güvenli?

Aklınızdaki en önemli ikinci konu, bu tedaviyle ilişkili güvenlik faktörü olmalıdır. Diş beyazlatma hizmetleri genellikle doğası gereği non-invazivdir, yani herhangi bir ameliyat geçirmenize gerek yoktur. Ancak bu, herhangi bir risk içermediği anlamına gelmez. Piyasada çeşitli diş beyazlatma ürünleri bulunmaktadır ve bunların içindeki kimyasal konsantrasyonlar dişlerinize zarar verebilir ve kimyasal yanıklara neden olabilir. Reçetesiz satılan ürünleri kullanmak istiyorsanız, profesyonellerin tavsiyesini aldığınızdan emin olun.

Bilmem Gereken Herhangi Bir Yan Etki Var Mı?


Dişlerin renklenmesindeki yan etkileri veya düzensizliği önlemek için diş beyazlatmanın düzenli bir şekilde yapılması gerekir. Ağartma maddesi ağzınızdaki diş etleri boyunca yanık kalmayacak şekilde dikkatli kullanılmalıdır. Diş beyazlatma hizmetlerini tercih etmeden önce dişlerinizin ne kadar hassas olduğu ve ne yapılması gerektiği konusunda iyi bir diş hekimine danıştığınızdan emin olun. Çok fazla kimyasal madde içerdiğinden, emziren hamile kadınlar veya kadınlar tarafından kaçınılmalıdır.

Diş Beyazlatma Hizmetlerinin Etkileri Ne Kadar Sürer?


Tedavinin ne kadar süreceği ve yaptırmanız gereken tedavinin farklı aşamalarının neler olduğu konusunda bir diş hekimine danışmak her zaman iyi bir fikirdir. Her zaman bu tedavinin sonuçlarının kalıcı olmayacağını ve tedaviden sonra dişlere iyi baktığınızdan emin olmanız gerektiğini unutmayın. Tedavinin etkilerinin bir süre devam etmesini nasıl sağlayacağınıza dair bazı yönergeler vardır ve diş hekiminiz bu konuda size yardımcı olabilir. Bazı durumlarda etkiler 6 ay sürerken, diğer durumlarda yaklaşık 2 yıl sürmektedir.

Kaynak ; https://www.saglikguncel.com/




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çürük Diş Tedavisi Nasıl Yapılır

Dişin Çürümesini Hızlandıran Etkenler

Çene Ameliyatı Sonrası Daha Hızlı İyileşmenize Yardımcı Olacak 5 İpucu