Horlama Uykunuzu Nasıl Etkiler?

 

Horlama Uykunuzu Nasıl Etkiler?

Horlama, her yaştan insanın yaşadığı yaygın bir sorundur. Bazen bu sorun fark edilmeyebilir, bazen de horlayan kişi ve partneri için uykusuz gecelere neden olabilir. Horlamanın uykunuzu nasıl etkilediğinin farklı yolları vardır.

Horlama, hava boğazın arkasından geçmek için mücadele ederken tıkanmış hava yollarından kaynaklanır. Sorun yaşlanma, obezite, boğaz ve burun anormallikleri, soğuk algınlığı, sigara ve alkol tüketiminin bir sonucu olabilir. Hasta ve partnerinin uyku saatlerini de birçok yönden etkileyebilir.

Bir kişi horladığında, kesintiye uğramış hava akışı nedeniyle rahatsız edici, gıcırtılı sesler çıkarır. Bu, yoksunluğa neden olan hastaların uyku süresini kesintiye uğratır. Bu da etkilenenlerin ruh halini, enerjisini ve üretkenliğini etkiler. Sonunda, hastanın yaşam kalitesi ve genel refahı etkilenir.

Yoğunluğuna göre bu sorunu çözmenin çeşitli yolları mevcuttur. Bunlar alkol alımını en aza indirmek, yan yatmak, sigarayı bırakmak, yatak başını kaldırmak, egzersiz yapmak artı kilo vermektir. Alternatif olarak, horlamayı durduran ağızlık gibi horlamayı önleyici cihazlar kullanılabilir.

Horlamayı durduran ağızlık diş hekimleri ve doktorlar tarafından önerilen bir çözümdür. Bu ağız koruyucu esnektir ve ağız şekline göre kavislidir. Alt çene bu ağız koruyucusu tarafından öne çekilir, akciğerlere hava akışını iyileştirir ve sessiz nefes almayı sağlar. Neredeyse anında çalışır ve huzurlu, kaliteli bir uyku çekmenize yardımcı olur.

İyi bir sağlık ve üretkenlik için en az 8 saat kesintisiz uyumak tavsiye edilir. Horlama bunu önleyebilir çünkü horlamanın uykunuzu nasıl etkilediğinin birkaç yolu vardır. Akciğerlere giden düzgün hava akışını keserek hastayı ve partneri uykusuz bırakabilecek rahatsız edici, gıcırtılı seslere neden olur. Horlamayı durduran ağızlık gibi ev yapımı ilaçlar kullanılarak çözülebilecek gerçek bir ilişki, sosyal ve tıbbi sorundur.

Bu yüzden daha iyi bir gece uykusu çekmek istiyorsanız, en sevdiğiniz horlama çözümünü bulmalısınız. Bu konuda doktorlarından sıklıkla önerdiği horlama aparatı olarak bilinen cihazları deneyebilirsiniz.  horlama olmadan uyku kaliteniz daha iyi olur ve gün içinde daha fazla odaklanırsınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çürük Diş Tedavisi Nasıl Yapılır

Çene Ameliyatı Sonrası Daha Hızlı İyileşmenize Yardımcı Olacak 5 İpucu

Geçici Diş Dolgularınızın Bakımı Nasıl Yapılır?