Laminete Veneer Uygulamaları

 

Yaprak Porselen

Yaprak porselen kullanımına ilişkin önlemler Lamine Veneer'i uzun yıllar kullanmak için hastaların bazı basit önlemleri alması gerekir. Bu önlemler alındığı sürece başka bir koruma önlemine gerek yoktur. Dikkate alınması önerilen tüm maddeler yaprak porselenin korunması için değil herkesin ağız ve diş sağlığı içindir.

·        Sert kabuklu gıdalar porselen yaprakla boyanmış dişlerle ufalanmamalıdır. Hasta gece dişlerini gıcırdatıyorsa gece plağı kullanılmalıdır.

·        Kıvırcık ve kabarık yiyecekler dilimler halinde yenilmeli, ısırılmamalı ve yırtılmamalıdır.

·        Ancak yumuşak yiyecekler ısırılarak yenebilir.

·        Porselen dişler düzenli olarak fırçalanmalı ve diş ipi ile temizlenmelidir.

·        6 aydan 1 yıla kadar diş kontrolü ihmal edilmemelidir. Kalem, tel toka, iğne ısırma gibi kötü alışkanlıklardan kaçınılmalıdır.

 

 

Yaprak Porselen Nedir?

Yaprak Porselen laboratuvar ortamında özel olarak üretilmiş ve oldukça sağlam bir yapıya sahip bir kaplamadır. Yaprak porselen problemlerinin biyolojik ve biyomekanik olmak üzere iki sebebi vardır: İlk sebep, kontrolsüz, yerelleştirilmiş şiddettir. Sert bir darbe olabilir ve sert kabuklu yiyeceklerin veya meyve çekirdeklerinin kontrolsüzce kemirilmesi hasara neden olabilir. Kavrama nedeniyle oluşan hasar da bu bölgededir. İkinci sırada dişlerin ihmal edilmesiyle ilgili nedenler geldi. Biyomekanik nedenler: Yapıştırıcı malzemelerin bozulması, protezin ana taşıyıcısının hasar görmesi, dış yapının kırılması, kapanma sorunları Biyolojik nedenler: Alt protez çürümesi, kök kanal sistemi sorunları, diş eti çekilmesi, kemik kaybıdır


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çürük Diş Tedavisi Nasıl Yapılır

Dişin Çürümesini Hızlandıran Etkenler

Çene Ameliyatı Sonrası Daha Hızlı İyileşmenize Yardımcı Olacak 5 İpucu